London är en stad som har en (irrationell?) rädsla för terrorhot, bomber och ”unattended items of luggage”, alltså väskor som folk glömmer/lämnar efter sig. Och råkar nåt sånt hända på en metrostation i centrala London där typ 5 miljoner människor jobbar så kan ni tänka er nivån av kaos det orsakar. Det här är alltså en stad som inte har roskiskorgar på stationer och knappt på gatan, för folk kan lämna bomber i dom…. Jepp, you heard me.

För man kan inte reagera rationellt på sånt här. Nej nej, alla ut direkt och nästan så att folk blir nertrampade. Ingen information. Tänk er en av de flitigast besökta stationerna i London (Victoria) och tänk er att nån har glömt en väska nånstans där. Då ska det evakueras och Londons alla poliser och brandkår ska dit. Tänk er att de miljontals människor (ja, verkligen, miljontals) som inte kan använda den stationen ska ta sig hem på annat sätt. Tänk er hur bussarna kommer att se ut. Tänk hur alla stationer i närheten ser ut då de får tusentals extra resenärer. Ett kaos utan like. Om man inte har varit med om det så går det helt enkelt inte att föreställa sig.

Det fastnade mannen i ikväll när han skulle hem. Han jobbade sent och skulle han ha åkt vanlig tid skulle han ha undvikit allt det där.

Här får ni en bild jag knyckte från internet. Ger en fingervisning om hur det ser ut vid en evakuering av en metrostation i London.

20121112-190303.jpg

Annonser