Okej. 2 veckor efter vår hemkomst sätter jag mig nu alltså ner för att försöka få nerskrivet en kort version av vår resa till Australien och Singapore.
Det var en underbar resa. Vi såg så mycket som vi aldrig kommer att glömma. Jag tänker ännu på värmen och solen. Ni vet hur man förskönar det mesta efteråt? När man tänker tillbaka på nåt som man upplevt och som man tyckt om så har man en tendens att göra det finare, varmare och bättre än det egentligen var. 🙂 Och det är jag medveten om, men jag saknar ändå solen och hettan. Min solbränna har redan börjat falna. 😦 Och jag saknar den där känslan man har när man är på semester, när man känner som om resten av världen och alla ens problem har försvunnit. Det finns ingen grå vardag, allt är bara roligt och spännande. Finns det nån bättre känsla än det?

Nåja, en liten sammanfattning av vår resa då. Vi var alltså en vecka i Melbourne först. Tom jobbade där. Jag tyckte det var en fin stad, Tom gillade den inte. Fattar inte varför. Det flöt en flod genom staden och man kunde gå längs den på fina promenader och mindra fina kvarter. Staden var på nåt sätt väldigt europeisk, kan inte sätta fingret på vad det var som gjorde det. Det var dock inte särskilt varmt när vi var där, blåste ganska kallt. Och jag lyckades förstås bränna mig det första jag gjorde. Jag tänker aldrig på hur annorlunda solen är jämfört med Finland. Under veckan vi var i Melbourne firade dom Australia Day. Då körde vi längs Great Ocean Road, makalöst fint och varmt den dagen. Dom firade med att ha picknick på stränder, Barbies (barbeques) på bakgården och allmänt trevligt med släkt och vänner. Jag blev lite avundsjuk nog. Inget fel på vår självständighetsdag, men den är alltid så allvarstyngd och högtidlig. Australia Day var lös, rolig, uppsluppen och trevlig. Dom kom ändå ihåg sina veteraner och dylikt, men inte på ett lika dystert sätt som vi gör. Nåja, kanske jag avslutar där så ingen blir upprörd. :/

Melbourne by night (utsikt från vårt hotellrum)


Tom blir våt


Folk firar Australia Day på stranden


Blå, blå känslor och vatten...


Bränna sig lite, va?Efter det for vi till Sydney, spenderade en helg där med att bara vara och vandra omkring lite. Många bröllop i den staden, man såg brudpar överallt. Sydney är… Ja, vad ska jag säga… En lite skitigare stad. Väldigt sjabbig och fin på samma gång. Jag gillade personligen Darling Harbour väldigt mkt, speciellt på kvällen. Det är en liten ”hamn” med massa restauranger och barer, jättefint upplyst på kvällen. Vi åt många goda middagar där. Det vi inte hann äta där var ett helt enormt skaldjurstorn, som såg sjukt läckert ut. Med alla sorters skaldjur ni bara kan tänka er. Det var nu inte så billigt heller… 🙂 Var förstås till Bondi Beach. Nja… Very overrated. Bara fjortisar. Blev filmade för den där dokusåpan, Bondi Rescue. Hoppas vi inte syns. Men skulle ni mot förmodan se den så är det vi är som är bleka som lakan där nånstans på stranden. 😀
Efter den helgen for vi på vår road-trip längs kusten upp mot Brisbane. Det var ju den veckan som dom hade sin cyklon längre norrut. Jag känner uppriktigt stort medlidande för dom stackars australiensare som drabbades av alla möjliga hemskheter, översvämningar, cykloner och allt möjligt skit.
Vi bodde i många fina småstäder, på fina och mindre fina hotell, såg kängurur och koalor, upplevde Australiens värmerekord (42 grader varmt), simmade med hajar (oavsiktligt), blev dränkta av höga saltvattensvågor, åt god mat och brände oss förstås. Det hör ju till. 🙂 Vi var en vecka on the road, Tom var ledig då. Det var en superkul road trip, det finns mkt fina landskap längs kusten. Brisbane var HETT. Gah. Man såg nog spår av att det hade varit översvämning där.

Öl är gott en varm dag


Bondi Beach42 grader varmt den här dagen


På besök hos vingården Lindemans


Kängurur på kvällsbete


Spot the koala


Lokala ostron the Australian way


Brisbane


Sydney Harbour Bridge och Operahuset

Efter det återvände vi till Sydney, Tom skulle jobba en vecka till där. Vi såg framemot ett lyxhotell vi skulle bo, men vi blev besvikna. Det var nog ett högst vanligt hotell, om än i den lite finare klassen. Rummet var minimalt. Vi hade dock tillgång till Executive Club Loungen, där det var pre-dinner drinks and canapes varje dag. 🙂 Skumpa varje dag, vad är väl bättre än det? 😉
Jag strosade nu mest omkring för mig själv den veckan, shoppade ytterst lite, gick på några museum, låg vid poolen, besökte botaniska parken osv. Australiensare är tydligen galna i sushi, i Melbourne fanns det sushi-stånd överallt och alla åt sushi på lunch tyckte jag. Vi hittade ett ställe i Sydney som hade otroligt billig sushi, och gott var det, Asagao hette det. Kolla efter det om ni råkar vara i knutarna där.

Sen var äventyret i Australien slut, vi begav oss till Singapore i 4 dagar efter det. Tom var ledig en dag där. Jag är otroligt impad av den staden. Jätterent (man får ju böter om man spottar på gatan där), men såååå varmt och fuktigt! En bra blandning av asiatiskt och västerländskt. Åt sjukt god mat där också. Var på häftig nattsafari och såg giraffer, elefanter, lejon och tigrar, krokodiler och massa andra smådjur. Att åka taxi i Singapore var sjukt billigt. Allt var sjukt billigt där, förutom kläder och elektronik. Kläder var t.o.m. dyra, elektronik inte lika billigt som det nångång har varit där. Expediterna i affärerna var jävligt jobbiga, jag försökte faktiskt undvika att gå i klädbutiker där för dom var så påflugna. Vi firade Alla Hjärtans Dag på 71:a våningen, amazing utsikt! Vädret i Singapore var vädligt omväxlande. En kollega till Tom hade sagt att det finns 2 årstider där, ena där det finns 50% chans av sol, den andra där det finns 50% chans av regn. Och så var det också.

Usikten från vårt hotellrum i Singapore


Utsikt från 71:a våningen av Swissotel Stanford i Singapore


Fazer i Singapore också


System för att få kontakten till plattången att funkaVarsin Singapore Sling på stället där den uppfanns, Long Bar på Raffles Hotel i Singapore. Skalen av jordnötterna som baren bjöd på kastades på golvet, drivor av skal.

Efter fyra veckor på resa var vi faktiskt ganska nöjda att fara hem. Men shit vad mycket fint vi hade sett och upplevt! Jag rekommenderar starkt!

P.S Vet ni hur länge det här inlägget tog att skriva?? Shit pomfrit… D.S

P.S 2 Nu märker jag efteråt att jag har dubletter av vissa bilder här. Oh well, ni får stå ut med det. Orkar inte ändra mera. 🙂

Annonser